top of page
Search

Îmi cer scuze, dar...

Îmi cer scuze că n-o să-mi cer niciodată scuze pentru contentul pe care-l creez.

Scopul meu nu este să menajez oameni sensibili, sunt alți profesioniști care se descurcă minunat în direcția asta.


Scopul meu este să ajut oameni care vor să performeze aici și acum. Nu e vina mea că pe lume există discriminare, și nici a clienților mei că vor să fie mai buni.


Să elimini tot ce nu-ți convine pe lume, ignorând realitatea, ca nu cumva să te trezești față-n față cu propriile defecte, nu va schimba nimic niciodată. Să arăți cu degetul oameni care vor să te ajute e distructiv.


Nu eu am inventat accentul est-european sau felul în care noi românii suntem percepuți în contextul european și global. Toate astea sunt o realitate pe care dacă o reprimi, e problema ta, dar ea tot acolo rămâne. În schimb realitatea că ești discriminat, că ți-e frică să vinzi scump, că îți scade glicemia de emoții când vorbești cu vesticii, și că nu știi să te impui când vorbești engleză cu 'străinii' nu va dispărea.


Lumea rămâne exact așa cum e, doar că noi devenim prea sensibili și egoiști ca să mai dăm voie cuiva să spună lucrurilor pe nume.


Ar fi mai bine dacă am înfrunta realitatea și ne-am elibera de falsa plăcere a reprimării, și de fantasmagoriile neconstructive scoase din beciurile minții.

bottom of page