top of page
Search

Fii ca în vacanță


'


'Nu-mi găsesc cuvintele în engleză''.

O problemă cu care se confruntă cei mai mulți dintre oamenii cu care lucrez.


Totuși majoritatea clienților mei recunosc că asta li se întâmplă doar în mediul profesional. În vacanță, engleza lor sună mult mai bine.


Cum se face că același om poate fi simultan și bun și slab la engleză? E destul de simplu.

Există o presiune mare când comunicăm în mediul profesional. Trebuie să fim mereu la înălțime, să facem impresia potrivită, să obținem anumite rezultate.


Avem senzația că trebuie să renunțăm la cine suntem în timpul liber și să intrăm în mood-ul profesional. Că așa cum suntem noi nu e suficient.


În vacanță lucurile stau exact pe dos. Engleza ta sună mai bine ca la job și nu e o coincidență. Nu mai ai niciun target de atins și îți permiți să fii liber. Lipsit de constrângeri. Și exact asta e condiția principală pentru a comunica cu succes în engleză.


Secretul e că nu trebuie să muncești pentru o engleză mai bună. Trebuie să fii leneș. Să fii ca în vacanță. Să fii liber. Să fii încrezător că poți orice îți propui. Dacă îți dai voie. Pentru că toate lucrurile bune se obțin effortlessly.


Serios, gândește-te! Cum ar fi dacă tot ce ar trebui să faci pentru a-ți îmbunătăți prezența în engleză ar fi să te simți ca în vacanță?

bottom of page