top of page
Search

Cine NU vrei să fii?

Gândește-te la un moment care a avut la bază comunicarea în limba engleză cu oameni din alte părți ale lumii, și care n-a mers bine, adică nu s-a putut finaliza cu un succes profesional.

Cei mai mulți oameni petrec o grămadă de timp încercând să analizeze astfel de momente ulterior, doar că e destul de greu să păstrezi o amintire realistă în ceea ce privește aceste întâlniri. Așa că orice concluzie vei trage, ea va fi mai degrabă bazată pe propriile tale impresii și emoții decât pe realitate.


Îți propun ca data viitoare să înregistrezi întâlnirea/apelul, video sau/și audio, iar ulterior să reasculți toată interacțiunea în liniște și, de data asta, fără să mai fii implicat în interacțiunea propriu-zisă.


Ascultă și notează momentele unde efectiv nu ți-a plăcut de tine.


Apoi încearcă să scrii în dreptul fiecărui moment ce anume nu ți-a plăcut la tine. E important să verbalizezi, asta te va ajuta să înțelegi și să clarifici. Apoi, după ce ai stabilit deja aspectele negative, scrie în continuare ce ai putea îmbunătăți pe viitor într-o interacțiune similară. Mai precis, cum ai vrea să fii și să devii.


Nu poți să devii mai bun decât după ce ai stabilit deja cine ești acum, în prezent, și cine nu vrei să fii în viitor.


Comments


bottom of page